Brzina i mobilnost

Računalne mreže, bežični internet i linkovi

HotSpot i bežićni internet

Implementacija antena za bežični internet i HotSpot rješenja

Pristupne točke za bežični internet se danas standard u svakom turističkom centru ili objektu.
Dolaskom gosta u hotel, kamp ili apartman mobilni i drugi aparati se prvo spajaju na Internet kako bi se provjerila elektronička pošta, novosti na društvenim mrežama ili poslalo slike obitelji i prijateljima.

Atol IT nudi kompletnu uslugu instalacije sustava za bežični Internet koji obuhvaća implementaciju antena na 2.4 GHz i 5 GHz. Imati prostor pokriven signalom nije luksuz, to je danas standard.

Za kampove i hotele nudimo implementaciju autorizacijskog servera sa sustavom za izdavanje kartica kojim se svakom gostu može ograničiti duljina pristupa na bežični Internet (u broju dana koliko gost ostaje u smještaju). U tom slučaju se gosti spajaju na bežičnu mrežu nakon čega se automatski otvara autorizacijska stranica za unos korisničkih podataka s izdane kartice.

Budite u korak s vremenom a nama ukažite povjerenje da vam osiguramo kvalitetnu uslugu.

Računalne mreže

Nudimo usluge projektiranja, izgradnje i održavanja računalnih mreža.

  • Projektiranje i izgradnju vršimo sukladno s trenutnim i budućim potrebama klijenata.
  • Održavamo postojeće računalne mreže te jamčimo brzo i efikasno otklanjanje svih problema kako bi vaše aktivnosti u radu bile pouzdanije i sigurnije.

Računalna mreža je kralježnica poslovanja svake tvrtke, bez obzira koliko je ona velika.

Pametnim planiranjem te preciznom i pravovremenom implementacijom mrežnih resursa osigurati će se jednostavnije poslovanje, brži i sigurniji pristup podacima, raznim servisima unutar ili van tvrtke.

Prilikom projektiranja mudro je osmisliti mrežu za eventualno buduće potrebe. Iskustvom koje posjedujemo savjetujemo klijente što bi bilo dobo ugraditi, gdje sve provući kablove kako bi sutra novu tehnologiju mogli odmah spojiti na mrežu. Time klijentu štedimo novac jer naknadna ugradnja mrežne infrastrukture zbog potrebnih građevinskih radova bude nemoguća ili jako skupa.

Svojim znanjem i iskustvom želimo unaprijediti poslovanje svakog korisnika, a osnova rada je optimizirana računalna mreža.

Bežićni linkovi

Point to Point linkovi

Trebate li internet na više lokacija?
Nema problema, obratite nam se.
Spajanje više udaljenih lokacija u jednu računalnu mrežu omogućuje korisnicima smanjenje troškova prilikom zakupa interneta. Svaka spojena lokacija ide na internet preko centralne lokacije.
Spajanje se omogućuje implementacijom usmjerenih antena na 5 GHz.
Ako želite dva ili više ureda, hotela, kuće za odmor ili kuće s apartmanima spojiti u lokalnu mrežu, implementacija bežičnih linkova je najbolji izbor.