Računalne mreže - Atol IT - IT consulting
15646
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15646,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
Brzina i mobilnost

Računalne mreže, bežični internet i linkovi

HotSpot i bežićni internet

Implementacija antena za bežični internet i HotSpot rješenja

Pristupne točke za bežični internet se danas standard u svakom turističkom centru ili objektu.
Dolaskom gosta u hotel, kamp ili apartman mobilni i drugi aparati se prvo spajaju na Internet kako bi se provjerila elektronička pošta, novosti na društvenim mrežama ili poslalo slike obitelji i prijateljima.

Atol IT nudi kompletnu uslugu instalacije sustava za bežični Internet koji obuhvaća implementaciju antena na 2.4 GHz i 5 GHz. Imati prostor pokriven signalom nije luksuz, to je danas standard.

Za kampove i hotele nudimo implementaciju autorizacijskog servera sa sustavom za izdavanje kartica kojim se svakom gostu može ograničiti duljina pristupa na bežični Internet (u broju dana koliko gost ostaje u smještaju). U tom slučaju se gosti spajaju na bežičnu mrežu nakon čega se automatski otvara autorizacijska stranica za unos korisničkih podataka s izdane kartice.

Budite u korak s vremenom a nama ukažite povjerenje da vam osiguramo kvalitetnu uslugu.

Nudimo usluge projektiranja, ugradnje i održavanja računalnih mreža.

Prilikom projektiranja računalnih mreža važno je odvojiti kabliranje od implementacije aktivne opreme. Dobro dizajnirano kabliranje korisnicima omogućava, ne samo uštede prilikom kupnje aktivni komponenata već i stabilnost rada istih.

Kabliranje se provodi implementacijom najnovijih atestiranih FTP/UTP CAT6, FTP/UTP CAT7 ili optičkih vodiča ovisno o namjeni i poziciji postavljanja. Trošak savjetovanja u kabliranju prilikom izgradnje stambene zgrade, hotela ili drugog objekta za investitora uvijek bude ušteda.

Našom uslugom u projektiranju za cilj imamo predvidjeti buduće korištenje tehnologije koje bi se oslanjale i bile priključene na navedeno kabliranje. Jednom kada je objekt (zgrada, hotel ili drugo) gotov, preskupo je a i većinom nemoguće naknadno provlačiti nove kablove kako bi se osigurala nova usluga korisnicima.

Bežićni linkovi

Point to Point linkovi

Trebate li internet na više lokacija?
Nema problema, obratite nam se.
Spajanje više udaljenih lokacija u jednu računalnu mrežu omogućuje korisnicima smanjenje troškova prilikom zakupa interneta. Svaka spojena lokacija ide na internet preko centralne lokacije.
Spajanje se omogućuje implementacijom usmjerenih antena na 5 GHz.
Ako želite dva ili više ureda, hotela, kuće za odmor ili kuće s apartmanima spojiti u lokalnu mrežu, implementacija bežičnih linkova je najbolji izbor.